Törökbálint Sportközpont

Szolgáltatások

Babaúszás

Törökbálint Sportközpont babaúszás

A babaúszás a szakirodalom szerint a gyermekek korai fejlesztési kategóriájába tartozik, melynek rengeteg pozitív hatása van.

A Sportközpontban tartott babaúszás foglalkozások alkalmával nincsenek szintek, követelmények, minden gyermek a saját tempójában halad. Erre ad lehetőséget az oktató segítségével végzett differenciált feladat-végrehajtás is.

Csontkovácsolás

Törökbálint Sportközpont csontkovácsolás
Szabó József csontkovácsolás

Szabó József – kiropraktőr

Masszázs Oktatási Központ – svédmasszőr, sportmasszőr, lágyízületi csontkovácsolás (komplett ízület manipuláció), kiropraktőr

Bejelentkezés: 06 20 945-2472

Elsősorban tartás- és keringésjavítás, tanácsadás, lágy ízületi kimozgatás, ízületi gyógytornával foglalkozom gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

A kiropraktőr a gerincoszlopra történő kézzel való ráhatással gyógyít, hiszen ezen keresztül elérhető a szervezetet irányító idegrendszer is, illetve hatásosan veheti fel a harcot a különböző ízületi és egyéb mozgásszervi eredetű fájdalmak ellen. A kiropraktőr nemcsak a mozgásszervi tüneteket, hanem a szervezet egészének egészségét felméri, akár neurológiai tüneteket is képes enyhíteni. Magyarországon az alternatív gyógymódok közé sorolják, míg más országokban (például Dániában) már az egészségügyi ellátórendszer része.

A kiropraktika elsősorban a mozgásszervi betegségek okozta fájdalmakat enyhíti, de mivel kimozdult csigolyák elnyomhatnak bizonyos idegpályákat, komolyabb rendellenességeket is helyre lehet vele hozni. A kezelés hatásos gerincsérv, gerincferdülés ellen, segítségével hatékonyan csillapíthatjuk a lumbágó és az isiász okozta fájdalmat, illetve a hát-, nyak- és derékfájást. A gerinc átmozgatásával megszüntethető a tenziós fejfájás és a migrén is. A kiropraktika módszere abból indul ki, hogy agerincoszlop és a csigolyák állapota hatással van a szervezet egészére, így értelemszerűen erre a területre összpontosít. Tévhit azt gondolni, hogy a kiropraktőr által végzett kezelés fájdalmas lenne. Igaz, hogy viszonylag gyors, határozott mozdulatokkal dolgozik, de a kezelés semmiképpen sem fájdalmas, talán csak egy kicsit kellemetlen.

Forrás: www.hazipatika.com

Fitnesz

Törökbálint Sportközpont fitnesz

Sportközpontunk professzionális fitnesz eszközökkel várja az egészséges életmódért tenni akarókat. Gépeink azon túl, hogy megbízhatóak és biztonságosak, megfelelnek a legmodernebb követelményeknek, ezáltal is biztosítva a minél hatékonyabb testmozgást.

Csoportos óráinkon bárki megtalálhatja a számára - akár nehézségi fokozatban is eltérő - megfelelő edzés lehetőségeket. Fitnesz edzőink felkészültsége és hivatástudata garantálja, hogy a kezdőtől a rendszeresen sportolóig mindenki megelégedetten, egészségesen „elfáradva”, pozitív élményekkel és energiával távozzon edzéseinkről, és oda örömmel térjen vissza.

A konditeremben az alábbi gépek állnak rendelkezésre: futópad, ellipszis tréner, taposógép, háttámlás kerékpár, Life Fitness Insignia gépek, guggoló állvány, csigás állvány, húzódzkodó állvány, kábeles csigás állvány, állítható haspad, hiperextensios pad, fekvenyomó pad, vízszintes pad, tárcsák, egykezes kézisúlyzók, francia rúd, egyenes rúd.

Az aerobic teremben jelenleg több, mint 14 féle csoportos órából lehet választani. Ezeket különböző eszközökkel (fitball, softball, step pad, gumiszalag. gumikötél, TRX, jógatégla, egykezes súlyzók, kettle-bell, medicinlabdák, stb.) tesszük változatossá.

A spinning teremben heti 25 órában, a hét minden napján 16 db spinning kerékpár áll a kerékpáros edzés szerelmeseinek rendelkezésére. Ezek watt alapúak, s ettől egyedülállóak a környéken.

Személyi edzőink rendelkezésre állnak azok részére, akik testreszabottan, hatékonyan és egyénileg szeretnének változtatni külsejükön.

Gyógyúszás

Törökbálint Sportközpont gyógyúszás

A mai gyermekek túlnyomó többsége mozgásszegény életet él. A kevés mozgás szerepet játszik a gyenge immunrendszer és a különböző testtartási problémák kialakulásában. A gyermekkorban szerzett betegségek felnőttkorban halmozottan jelentkeznek fokozódó tünetekkel.

A 18 év alattiak számára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogatásával – indokolt esetben – ingyen elérhető a gyógyúszás. A térítésmentes gyógyúszás igénybevételéhez szakorvosi javaslat szükséges. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyermekorvostól vagy az iskolaorvostól kell beutalót kérni a szakrendelőbe, ahol felírják a kezelést.

Milyen esetekben alkalmazható a gyógyúszás?

  • Szív- és érrendszeri megbetegedések
  • Krónikus légzőszervi problémák
  • Mellkas- és gerincdeformitások
  • Ízületi betegségek
  • Túlsúly
  • központi és perifériás idegrendszeri károsodások
  • veleszületett és szerzett végtaghiányos állapotok

Az adott terület szakorvosát (kardiológus, tüdőgyógyász, ortopédus stb.) kell felkeresni, aki a panasztól függően írhatja fel a gyógyúszás pontos menetét. Ezek irányulhatnak az izomtónus szabályozására, egyes izmok nyújtására vagy erősítésére. Keringési és légzőszervi megbetegedéseknél a terhelhetőség növelésére.

A foglalkozásokat mindig szakember végzi. Ebbe a körbe tartoznak a kiegészítő szakképzettséggel rendelkező gyógytornászok, gyógytestnevelők, rehabilitációs úszásoktatók.

Egy gyógykúra általában fél évig tarthat, heti két alkalommal, a foglalkozások ideje 45 perc.

Masszázs

Törökbálint Sportközpont masszázs

A gyógymasszázs célja a rehabilitáció, a legtöbbször csak a megbetegedett testrészre koncentrál. A gyógymasszázs – gyógyászati céllal, az orvos utasítására és előírásának megfelelően végzett masszázsforma, amelynek alapját a svédmasszázs fogásai képezik. A gyógymasszázs magába foglalja a svéd-, szegment-, kötőszöveti és perioszteális (csont) masszázst. A masszázst követően, a megfelelő kimozgatásokat, illetve mobilizációs technikákat alkalmazza a masszőr. Ezek a technikák az ízületek regenerációját, a letapadt izmok ellazítását, vérbőséget okozva csillapítják a fájdalmat is.

A masszázs ellenjavallatai: helyi bőrelváltozás, bőrsérülés, bőrbetegség, visszeresség, akut lázas betegségek, fertőzések, terhesség, menstruáció, súlyosabb keringési zavar, szívelégtelenség, rosszindulatú daganatok, vérzékenység. Véralvadásgátló kezelés esetén is óvatosságra van szükség.

Terápiás masszázsok Nikinél

Nagy Niki

25 éves masszőri tapasztalattal és testnevelő tanári, gyógytestnevelői szakmai végzettséggel rendelkezem.

  • gyógymasszázs
  • sportmasszázs
  • aromamasszázs

Bejelentkezés Nagy Nikinél:

Minden esetben időpont egyeztetés szükséges!

Masszázs az uszodatérben

Borgula Pál – masszőr

Nemzetközi Masszázs Akadémia – gyógymasszőr, sportmasszőr, talp és wellness masszázs

Masszázs időpontok:

  • hétfő – péntek: 7.00 – 11.00 és 16.00 – 20.00 óráig
  • szombat: 7.00 – 11.00 óráig

Bejelentkezés Borgula Pálnál:

  •  06 20 924-6631
Borgula Pál

Műfüves focipálya

Törökbálint Sportközpont műfüves focipálya

A kézilabdapálya méretű műfüves focipálya a Sportközpont udvarán található.

Áprilistól októberig bérelhető az időjárás függvényében.

Pályafoglalás, pályabérlés és egyéb információ a recepción: 06 23 222-360

Öttusa

Törökbálint Sportközpont öttusa
Visontai Balázs (Balu) öttusa

Balu Sport Egyesület

Egyesületünk 24 éve foglalkozik az úszásoktatással és egészséges életmódra neveléssel, szabadidős jelleggel.

2013-ban létrehozott ÖTTUSA szakosztályunkban 4 edző látja el a feladatokat, és rövid működésünk alatt már Magyar Kupa győztest, és Országos Bajnoki helyezetteket is tudtunk nevelni. 2018-ban és 2019-ben a Laser Run (ez az öttusa kombinált számából létrehozott sportág futásból és lövészetből áll) európa és világbajnokságokon utánpótláskorú tanítványa-ink, váltóban, és csapatban is tudtak Magyarországnak érmet nyerni.

Az öttusából három tusa edzéseit tartjuk:

  • az úszást Budakeszin és Törökbálinton,
  • a futást Budakeszin,
  • és a lövészetet (Laser Run) is Budakeszin.

Órarendünk ide kattintva tekinthető meg.

Pedikűr

Törökbálint Sportközpont pedikűr

Pedikűr az egészséges lábakért!

Jelenleg esztétikai pedikűrt végzek, ami szikés és vizes Podomonium Dolphin pedikűrgéppel történik. A szakma iránti szeretet miatt a célom a beteg lábak gyógyítása, amit a folyamatos továbbképzéseknek köszönhetően fogok elérni.

A vendégeimmel együttműködve, egyéni igényeiket figyelembe véve alakítom ki a kezelés menetét, adok tanácsot az otthoni ápolásra vonatkozóan,illetve szükség esetén orvosi kezelést javaslok.

Ha valaki egy kis felfrissülésre vágyik, ajánlom a frissítő talpmasszázsom, ami 2x20 perces.

Kellemes hangulatú környezetben várom régi és új vendégeimet! Telefonos bejelentkezés mindenképpen szükséges. Telefon: 06 20 324-0230

Zsukán Mária

Rendezvények

Törökbálint Sportközpont műfüves rendezvények

A Törökbálint Sportközpont lehetőséget biztosít oktatási intézmények, sportegyesületek, civilszervezetek, de akár gazdálkodó szervek részére is saját rendezvények megszervezésére és lebonyolítására.

Az 2013-ban átadott intézmény ideális helyszínül szolgál gyermekprogramok, kulturális események, előadások, koncertek, fesztiválok megrendezéséhez.

Sószoba

Törökbálint Sportközpont sószoba

Sportközpontunkban egy sószoba is kialakításra került vendégeink kényelméért, egészségük megőrzésese végett, illetve gyógyulásuk elősegítésére. A narancs színű sótéglák a Himalájából, a szürkék Parajdról származnak.

Az uszodába megváltott jegy vagy bérlet egyben napi 30 perc sószoba használatra is jogosít. A squash pályákra, konditerembe, aerobic terembe, csoportos órákra váltott jegy az edzés után ugyancsak napi 30 perc sószoba használatra is jogosít. Természetesen lehetőség van csak önálló sókabin jegy megvásárlására is.

A sószoba előnyei

A só nem más, mint folyékony napenergia mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani. A Himalája kristálysó téglák narancs színe széleskörűen használható színterápiás szín:

  • nyugtató hatású
  • gyógyítólag hat az asztmára, köhögésre, hörghurutra, klimaxos panaszokra
  • nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre
  • segít az alvászavar és a koncentrációs zavarok megszüntetésében
  • bizonyítottan hatékony a hiperaktivitás tüneteinek mérséklésében
  • csökkenti az anyagcsere zavarait
  • általános egészség javító
  • feltölti az ember energiamezőit, melegít, felvidít, erősít, fokozza a munkaerőt, növeli az immunitást
  • sikeresen alkalmazható depresszió esetén, visszaállítja az életkedvet
  • enyhíti a klimaxos panaszokat

Squash / Fallabda

Törökbálint Sportközpont squash

A Törökbálint Sportközpontban két darab squash pálya szolgálja squash-t szerető, vagy csak megpróbálni kívánó vendégeink igényeit.

Lehetőség van squash oktatásra vagy edzővel való gyakorlásra, játékra, illetve ütőbérlésre is.

A pályahasználat bejelentkezéssel (pályafoglalással) működik telefonon (06 23 222-360).

Szauna

Törökbálint Sportközpont szauna

A Sportközpontban két darab finn szauna, hidegvizez zuhanyzási lehetőséggel szolgálja vendégeink igényeit.

Az uszodába megváltott jegy vagy bérlet egyben szauna használatra is jogosít. A squash pályákra, konditerembe, aerobic terembe, csoportos órákra váltott jegy az edzés után napi 30 perc szauna használatra is jogosít. Természetesen lehetőség van csak önálló szauna jegy vagy bérlet megvásárlására is.

Hogyan szaunázzunk?

Mindig hagyjunk elég időt a szaunázásra! Ne siessünk a szaunázással, hogy annak hatásai maximálisan érvényesülni tudjanak. Szaunázni csak nyugodt körülmények között lehet.

Szaunázás előtt nem célszerű sem sokat enni, sem sokat inni.

Szaunázás előtt zuhanyozzunk, utána törülközzünk szárazra! Terítsünk törülközőt a szaunapadra, és erre üljünk! Mindig vegyük le az ékszereinket, mert a nagy melegtől felforrósodva megégethetik a bőrt.

80-90°C hőmérséklet (de maximum 100°C) elegendő ahhoz, hogy a szauna kifejtse jótékony hatását. A felhevülés/lehűlés szakaszait annyiszor ismételhetjük, ahányszor jólesik. Élettanilag a javasolt, egyhuzamban eltöltött időintervallum 8-12 perc (kezdőknek elegendő 4-8 perc). Testünk hirtelen és drasztikus lehűtése egyáltalán nem szükséges.

Lázasan, betegen soha ne szaunázzunk! Egészségünk megtartása érdekében azonban mindenkinek javasolt a szaunázás.

Szépség és egészség

bowa.hu

Szolárium

Törökbálint Sportközpont szolárium

A Sportközpont a Chocolate Brown „Csokicső” termékcsalád legújabb fejlesztésű szoláriumcsöveit kínálja vendégei részére, hogy leégésmentesen. még tartósabb csokibarnaságot érjenek el.

Mi a Csokicső®?

A csokicső® egy speciális szoláriumcső fejlesztés, melynek rendszeres használatával rövid idő alatt sötét „csoki” színt lehet elérni. Ez a speciális szoláriumcső titkos „recept” alapján egyedi módon készül Európa egyik legnagyobb lámpagyárában Németországban. A csokicsövek gyártása szinte utánozhatatlan, a márkanevet Európában védjegy oltalom védi!

Barnulj nálunk csokicsővel! Várunk szeretettel, próbáld ki!

Tenisz

Törökbálint Sportközpont tenisz

A teniszt ketten vagy négyen, a pálya közepén kifeszített háló felett teniszütővel továbbított labdával játsszák. Attól függően, hogy egy-egy vagy két-két játékos küzd egymás ellen, a mérkőzést egyes- vagy páros meccsnek nevezzük. 

A tenisz különleges pontozása (15, 30, 40) – mint a játék maga is – a középkori francia „jeu de paume” labdajátéktól származik. A francia játékban is a 15 szorzataival számoltak: talán az óra szakaszaira utalva, vagy azért, mert pénzben fogadtak a játékra. Azt nem lehet tudni, hogyan lett a pontszámolásban 40 a 45-ből. Egyesek szerint a játékosok egyszerűen lerövidítették: rövidebb volt kimondani a negyvenet, mint a negyvenötöt. Bár az elméletet sokan vitatják, mindezidáig nem sikerült kielégítőbb magyarázatot találni. Habár a tenisz sokáig úri sportnak számított, mára közkedvelt sport-és szabadidős tevékenység lett, ami minden korosztály és társadalmi réteg számára elérhetővé vált.

Megkezdte működését a FOCUS TENISZ KLUB a Törökbálint Sportközpont területén.

Újonnan megépített, 3 kiváló minőségű, salakborítású pályán várják a teniszezni vágyókat!

Pályafoglalás, információ: +36 30 3952272

Terembérlés

Törökbálint Sportközpont terembérlés
  • Zsolnai József terem: 300 fő befogadására alkalmas 460 m2-es tolmácsfülkével felszerelt előadóterem
  • Fekete József terem: 300 fő befogadására alkalmas 490 m2-es színházterem 5x3 méteres vászonnal, beépített hangrendszerrel
  • Sportcsarnok: 24 x 46 m-es, igény szerint 3 részre osztható sportcsarnok akadálymentesített lelátóval, 200 ülőhellyel és 300 állóhellyel

Triatlon

Törökbálint Sportközpont triatlon

TuttoBici Bottecchia Sport Egyesület

A TuttoBici Bottecchia SE csapata utánpótláskorú versenyzők és felnőtt versenyzőkkel foglalkozó triatlonos egyesület, mely várja a sportolni vágyó embereket.

Török Alfréd (Dusi) vezetésével kezdő, haladó és versenyzői csoportjainkhoz lehet csatlakozni, minden hétköznap 16.00 – és 19.00 óra között.

Török Dániel vezeti a szárazföldi edzéseinket, (kerékpár és futás) a Tuttobici Kerékpárbolt-tól kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken.

A pontos idő és csoport beosztásokról alábbi elérhetőségeink egyikén tudunk bővebb tájékoztatást nyújtani:

További részletek az egyesület honlapján: tuttobicise.hu

Török Alfréd triatlon

Úszásoktatás

Törökbálint Sportközpont úszásoktatás

A Törökbálint Sportközpont kiváló lehetőséget nyújt az úszósport megismerésére és megszeretésére, megszerettetésére. Magasan kvalifikált, tapasztalt úszásoktatót segítik a gyermekeket az úszás megtanulásában, a fortélyok elsajátításában, a víznek a „megismerésében”.

A tanfolyami órák különböző tudásszinteknek megfeleően vannak kialakítva, illetve nyaranta úszótáborokat is indítunk az iskolások számára.

A legtehetségesebb gyermekeknek lehetőségük van versenyúszás keretein belül sportolni, ahol neves versenyedző foglalkozik velük.

Termesztésesen nem csak a legfiatalabbak számára biztosítunk úszásoktatást, hanem azon felnőtteknek is segítséget tudunk nyújtani, akik „jobb később, mint soha” alapon kezdenek bele az úszástanulásba.

Uszoda

Törökbálint Sportközpont uszoda

A sportközpont fedett uszodája rendelkezik egy 16 x 8 m-es tanmedencével, mely 80 cm-től 120 cm-ig mélyül és egy 220 cm mélységű 33,1/3 méteres, 8 sávos versenymedencével, amelynél mozgatható híd teszi lehetővé a hivatalos 25 m-es úszóversenyek rendezését. Az uszoda eredményjelzővel és beépített hangosítással van felszerelve. Az uszoda alkalmas vízitornára, úszóversenyek, szinkronúszó versenyek megrendezésére is. Az uszodához egy 120 fős karzat tartozik.

Vízilabda

Törökbálint Sportközpont vízilabda

A vízilabda igazi csapatjáték, jó hatással van az egészségre, jó erőnlétet biztosít, fejleszti a koordinációs készséget, segíti a beilleszkedést és erősíti a valahová tartozás érzését. Ahhoz, hogy beírassuk a gyereket vízilabdázni, a legmegfelelőbb életkor a 8-10 év. Sok helyen már biztos úszástudással bíró gyerekeket várnak. A sérülések veszélye pedig a vízben minimális.

Magával a vízilabdával csak olyan 10-11 évesen kezdenek ismerkedni. Az úszást azonban előtte elkezdjük és természetesen játékos labdázások vannak a fiatalabbak részére is. Az úszásnál fontos a speciális vízilabdás úszás elsajátítása!

Az úszásnál fontos a speciális vízilabdás úszás elsajátítása! Így legalább két év kell a négy úszásnem tökéletes elsajátításához, megfelelő erőnlét, és komoly úszástudás kell, hogy valaki tudjon a vízben labdázni, taposni. Persze, hogy a gyerekek lelkesedését megtartsuk, játékosan azért kapnak a kezükbe labdákat, de igazi vízilabdázásról az első években nincs szó.

Előny, ha valaki kicsit „husi”, az ilyen gyerekeknél, ha szorgalmasak, nagyon jól lehet az izomzatot fejleszteni. Továbbá „nagyon szeretjük” a balkezeseket – kevés a balkezes vízilabdás, pedig ezt a cseleknél, kapura lövésnél jól ki lehet használni. Számít még a magasság is – a kistermetű gyerekekből valószínűleg nem lesz vízilabdás. Ezen kívül a legfontosabb a szorgalom, szorgalom, szorgalom!!!

A lányok kis korban együtt edzenek, együtt játszanak a fiúkkal – a szabályok ezt 13-14 éves korig lehetővé teszik. Mindenképpen javasoljuk nekik is ezt a sportágat, mert szép alakot formál, kicsi a sérülés veszélye, ezek mellett a szabadban, jó levegőn is űzhető.

Különösebb szerelésre eleinte nincs szükség, elég egy fürdősapka, egy fürdőnadrág és egy törölköző. A pályát, kaput, a labdákat, és később a versenyekre a sapkákat, az egyenszerelést az egyesület biztosítja, de természetesen „jól jön” a szülői segítség.

Vízitorna

Törökbálint Sportközpont vízitorna

Csoportos foglalkozás mélyvízben. A vízben végzett mozgás nemcsak fizikai tevékenység, hanem áthangoló, lazító, frissítő, regeneráló hatású komplex mozgásprogram, mely holisztikusan hat az emberre.

A vízitornára nem kell előzetesen bejelentkezni, a kiírt időpontokban mindig megtartjuk az órákat. Felszerelést biztosítunk, de egyéni felszerelést is lehet rendelni.

A foglalkozásokra a helyszínen válthat vizitorna napijegyet vagy bérletet. A belépő alkalmanként a 60 perces foglalkozásra szól és előtte-utána összesen 50 perces öltözési időre ad lehetőséget.

Aki eljön a vízitornára, az biztos lehet benne, hogy jó hangulat segíti a céljainak megfelelő terhelésű testmozgás teljesítését.

Törökbálinti hírek és programok
Programok