Aktuális törökbálinti hírek
Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019.08.16.   Bóbita Óvoda hírek

Nagy szomorúsággal tájékoztatjuk ismerőseinket, hogy a Bóbita Óvoda még aktív dajka nénije Tóth Károlyné, Éva néni 62 éves korában 2019.08.12-én hosszú, súlyos, de türelemmel viselt betegség után elhunyt.

Halála nagy veszteség családja és óvodánk számára.

Munkáját mindig pontosan, megbízhatóan végezte, a gyermekek, a szülők és a kollégák szeretetével övezve.

Tovább »

Önkormányzati Választás - 2019.

Önkormányzati Választás - 2019.

2019.08.08.   Választások

A Törökbálinti Helyi Választási Iroda Vezetőjének közleménye a 2019. október 13-ai helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán történő jelölt állításhoz szükséges ajánlások számáról.

Tovább »

A VERTIKÁL Zrt. lakossági tájékoztatója

A VERTIKÁL Zrt. lakossági tájékoztatója

2019.08.08.   Közérdekű információk

A VERTIKÁL Zrt. tájékoztatója a szelektív hulladékszállítás 2019. évi változásának rendjéről.

Az eddig megszokott zsákos szelektív hulladék begyűjtési rendszer 2019. szeptember 30-tól megszűnik. Helyette az Önkormányzat és a Közszolgáltató által ingyenesen biztosított hulladékgyűjtő edény szolgál az eddig zsákban gyűjtött csomagolási hulladékok gyűjtésére.

Tovább »

Változik a szelektívhulladék-begyűjtési rendszer

Változik a szelektívhulladék-begyűjtési rendszer

2019.08.01.   Felhívások

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ingatlantulajdonosokat, hogy városunkban az eddigi zsákos szelektívhulladék-begyűjtési rendszer 2019. szeptember 30-tól megváltozik. Az ún. kétkukás rendszer bevezetésével, a zsákok helyett az Önkormányzat és a VERTIKÁL Zrt. ingatlanonként ingyenesen biztosít egy 120 l-es hulladékgyűjtő edényt a törökbálinti ingatlanok tulajdonosai részére.

A Vertikál Zrt. tájékoztatója

Tovább »

Nyári zárva tartás a Falumúzeumban

Nyári zárva tartás a Falumúzeumban

2019.08.01.   Felhívások

A Falumúzeum egy időre (augusztus 01-20-ig) bezár.

Következő kiállításunk megnyitójára augusztus 25-én kerül sor, melyre szeretettel várunk mindenkit, addig is kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!

Tovább »

Önkormányzati Választás - 2019.

Önkormányzati Választás - 2019.

2019.07.29.   Választások

Törökbálint Város 2019. évi helyhatósági választásának Etikai Kódexe

Áder János köztársasági elnök október 13-ra írta ki az önkormányzati választásokat. Az elmúlt időszak rámutatott arra, hogy a 2014-es választásokhoz hasonlóan, az idei évben is meg kell alkotni az etikai kódexet. A dokumentum aláírói hitet tesznek amellett, hogy a helyi önkormányzati választás Törökbálint Város és polgárai érdekeinek képviseletéről szól.

A választási kampány nem háború, így a jelölő szervezetek és a jelöltek nem egymás ellenségei, hanem politikai ellenfelei. Az etikai kódex a Polgármesteri Hivatal Titkárságán megtalálható, kérem a jelölő szervezetek vezetőit, a jelölteket, hogy aláírásukkal foglaljanak állást a kampány tisztasága mellett.

Köszönettel,

Elek Sándor polgármester

Tovább »

Javaslatkérés Díszpolgári cím adományozására

Javaslatkérés Díszpolgári cím adományozására

2019.07.29.   Felhívások

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1992-ben alapította a „Törökbálint Város Díszpolgára” címet, amely az Önkormányzat legrangosabb kitüntetése.

A kitüntetés adományozására minden év augusztus 31-ig a következők tehetnek javaslatot: Törökbálint lakosai; a települési önkormányzati képviselők és bizottsági külső tagok; nemzetiségi önkormányzatok; jegyző; intézményvezetők; ifjúsági önkormányzat; a településen működő egyházak; civil-és sportszervezetek.

A kitüntetési javaslatot írásban kell megtenni és tartalmaznia kell a javasolt személy adatait, rövid bemutatását, a tevékenységének ismertetését, méltatását és a javaslat indoklását.

Tovább »

Ami az állványon található, az szabadon elvihető!

Ami az állványon található, az szabadon elvihető!

2019.07.26.   Segítő Kéz Szolgálat hírek

A Segítő Kéz Szolgálat (Családsegítő) előtti állvány 2019. július 25-től nyitvatartási időben lesz kint az épület bejáratánál.

Az adományok elvitele a konténerből továbbra is hétfőn 13:00-tól 17:00-ig, illetve csütörtökön 8:30-tól 15:00-ig lehetséges.

Tovább »

Érd és Térsége Víziközmű Kft. értesítése

Érd és Térsége Víziközmű Kft. értesítése

2019.07.25.   Közérdekű információk

2019. július 29. és augusztus 30. között munkanapokon 08:00-16:00 óra között Törökbálinton az Erzsébet utcában ivóvíz vezeték kiváltási munkálatokat végzünk. Kérjük, hogy gépjárműveikkel a reggeli órákban a munkavégzéssel érintett szakaszokon történő kiállást elvégezni szíveskedjenek, mert a napközbeni munkálatok alatt a ki- és behajtás korlátozva lesz. A kora reggeli és délutáni órákban a gépkocsiforgalom lehetőség szerint biztosított.

Tovább »

Digitális gyerekek-digitális szülők

Digitális gyerekek-digitális szülők

2019.07.24.   Közbiztonság

„Ha az internetről van szó, szülőként néha muszáj rossz zsarunak lenni”

A 18-19 éves korosztály 76% internet használó, megdöbbentő, hogy ugyanez az adat a 14-17 évesek körében 94%, ami azt jelenti, hogy szinte nincs olyan magyar tini aki ne lógna az interneten. Az idősebb korosztályban jogosan merül fel a kérdés: „mit lehet ott ennyi ideig csinálni?”

Tovább »

Lakossági tájékoztató belterületi vadelejtési engedély kiadásáról

Lakossági tájékoztató belterületi vadelejtési engedély kiadásáról

2019.07.04.   Felhívások

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében belterületi vadelejtési engedély kiadása iránti kérelemmel fordultam az Érdi Rendőrkapitánysághoz.

Az Érdi Rendőrkapitányság határozatában engedélyezte a vadelejtést 2019. július 01-től 2019. szeptember 30-ig terjedő időszakra.

Tovább »

Pályázati felhívás pedagógus-ösztöndíjra

Pályázati felhívás pedagógus-ösztöndíjra

2019.06.28.   Felhívások

A pályázat célja: a törökbálinti székhelyű köznevelési intézményekben dolgozó óvoda- és iskolapedagógusok kiemelkedő gyakorlati pedagógiai, szakmai, szervezeti és települési, illetve helyi társadalmi szintű tevékenységének anyagi és erkölcsi elismerése.

A pályázatok feltöltésére július 1. és augusztus 31. között van lehetőség kizárólag elektronikusan az erre a célra kialakított internetes felületen (edu.torokbalint.hu).

Tovább »