Polgármester
Vörös kód riasztás!

Vörös kód riasztás!

2021.01.16.  

Miniszteri döntés értelmében, a hideg időre tekintettel, a szociális ellátórendszerben vasárnap déltől országos szinten életbe lép a vörös kód, azaz a legmagasabb fokú riasztás.

A Szociális és Társadalmi Kapcsolatok Irodája és a Segítő Kéz Szolgálat munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak mindenkire, akit a rendkívül hideg időjárás veszélyeztet.

Kérem önöket, fokozottan figyeljenek egymásra! Ilyen extrém hidegben a fűtetlen lakásban is nagy a kihülés veszélye!

Tovább »

Drogerie Markt közmeghallgatás

Drogerie Markt közmeghallgatás

2021.01.08.  

A DM – Drogerie Markt Kft. Törökbálint Depo Logisztikai Központban lévő üzeme kérelemmel fordult a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz az üzem veszélyességi besorolásának megváltoztatása iránt. Az üzem eddigi besorolása küszöbérték alatti volt, azonban a maximálisan tárolható termékek mennyiségének figyelembevételével szükségessé vált a besorolás módosítása alsó küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemre.

Tovább »

Karácsonyi köszöntő

Karácsonyi köszöntő

2020.12.23.  

Túl vagyunk a téli napfordulón is, mostantól lassan, de biztosan rövidülnek az éjszakák, alig észrevehetően, de minden egyes nappal tovább lesz világos. A karácsony küszöbén állunk, és olyan kevéske idő van vissza ebből a zord esztendőből, hogy még a kisgyermekek is ki tudják számolni a kezeiken, hogy mennyit is kell még aludni. Pár nap, és ha külsőségektől és nagy ünneplésektől mentesen is, de magunk mögött hagyjuk - minden bajával, gondjával, fenyegetettségével együtt!

Tovább »

Elek Sándor, a polgármester válaszol

Elek Sándor, a polgármester válaszol

2020.12.19.  

Csúszik a bölcsőde és piacépítés, elkészült a futópálya, a felnőtt tornapálya és a Budapest-Balaton kerékpárút helyi szakasza, ellenben megállt a közösségi élet.

Tovább »

Törökbálint adót csökkent!

Törökbálint adót csökkent!

2020.12.16.  

Nekem meggyőződésem, hogy a járvány okozta nehéz anyagi helyzeteket nem a terhek növelése, hanem azok csökkentése oldhatja fel. Az önkormányzatoknak pedig az a kötelessége, hogy a lakók érdekét helyezze mindenek fölé.

Ezért polgármesteri hatáskörömben eljárva arról döntöttem, hogy a 2021-es év első felében egyetlen magánszemélynek sem kell Törökbálinton befizetnie az ingatlanadót. A 2021-es év második felében pedig ki fogjuk bővíteni a kedvezményt igénybe vevők körét, tekintettel leszünk azokra, akik a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe.

15/2020. (XII.17.) önkormányzati rendelet

Tovább »

Óvoda utca forgalmának vizsgálata

Óvoda utca forgalmának vizsgálata

2020.12.11.  

Tekintettel arra, hogy a járványhelyzet, illetve a részben bezárt intézmények miatt nem lehet a valódi forgalmi igényeket felmérni, ezért a tervezők készítettek egy kérdőívet, amelyben az Óvoda utcában rendszeresen megfordulók közlekedési szokásaira kérdeznek rá. Ha gyermeke ide jár iskolába vagy óvodába, vagy rendszeresen jár sportolni a Sportközpontba, segítse a szakemberek munkáját, és töltse ki az alábbi rövid kérdőívet annak alapján, hogy NORMÁL HELYZET-ben (COVID-19 pandémia időszak előtti - és vélhetően az utáni - helyzet) hogyan szoktak erre közlekedni - iskolába, óvodába, sportközpontba.

Tovább »

Nem emelkednek a menzadíjak!

Nem emelkednek a menzadíjak!

2020.12.11.  

A 2021. évi költségvetés tervezése során megállapítottuk, hogy a helyi étkezési díjak emelése indokolt és szükségszerű lenne, hiszen nem csak, hogy a környező települések viszonylatában alacsonyak, de még a költségek töredékét sem érik el.

Mindezek ellenére, a járványhelyzet és az ezzel járó, bennünket körülvevő, hónapok óta tartó bizonytalanság, a megannyi családot érintő bevételkiesés miatt, különleges jogkörömmel élve, a képviselő-testület feladat- és hatáskörében eljárva úgy döntöttem, hogy Törökbálinton az étkezési térítési díjak emelésére a 2020/21-es tanévben nem kerülhet sor!

Tovább »

Polgármesteri közlemény

Polgármesteri közlemény

2020.12.06.  

A koronavírus-tesztelésen a Bóbita Óvodában talált pozitív esetek miatt, az intézmény mindkét épülete bezár a jövő héten. Az EMMI elrendelte az épületek fertőtlenítését.

Mielőbbi gyógyulást az érintetteknek!

Tovább »

Törökbálint első adventi gyertyagyújtás

Törökbálint első adventi gyertyagyújtás

2020.11.30.  

A járványügyi helyzet miatt csendes gyertyagyújtással vette kezdetét az adventi időszak Törökbálinton. Az első gyertyát Törökbálint Város Önkormányzata nevében, Elek Sándor polgármester gyújtotta meg és kívánt a város minden lakójának áldott ünnepeket.

Tovább »

Vásárlási idősáv a helyi termelői piacon

Vásárlási idősáv a helyi termelői piacon

2020.11.27.  

Tájékoztatom Önöket, hogy a jelenleg érvényben lévő kormányzati intézkedések értelmében, az időskorúak védelmében bevezetett vásárlási idősáv a helyi termelői piacokra nem vonatkozik.

A városi piac az eddigiek szerint, a Városháza mögötti parkolóban, péntekenként 9 órától 14 óráig áll a vásárlók rendelkezésére.

Tovább »